Social Icons

Pages

27 Ocak 2015 Salı

Искат разпити на принцове и шейхове по делото за радикален ислям в Пловдив

Разпити на принцове и шейхове свързани с фондацията "Ал Ислами" поискаха адвокатите на 13-те имами. Това стана в Пловдивския апелативен съд, където започна процесът за проповядване на антидемократична идеология.
Адвокат Ина Лулчева, която защитава шест от подсъдимите, приложи публикации във връзка със смъртта на саудитския крал Абдула.
"Нашите подзащитни се обвиняват за това, че дейността им е била финансирана от фондация, свързана с кралското семейство на Саудитска Арабия", посочи топюристката.
Тя предаде на съда публикации, в които Елизабет ІІ изказва съболезнования за смъртта на Абдула, в които британската кралица посочва, че арабският монарх е работил за мира и разбирателството между религиите. Тя приложи и публикации, от които излиза че всички държавни глави, начело с Барак Обама са поднесли съболезнования за кончината на Абдула.
Защитата представи и заверени копия от Библията и Стария завет, които доказват, че и в Християнството има норма за господството на мъжете над жените. По същото обвинение имамите бяха признати за виновни.
Делото ще продължи на дата, която ще бъде обявена по-късно, защото прокуратурата иска да се запознае с новите доказателства.


 
 
Blogger Templates